Carta a la Greta Thunberg

a Cartes al Diari/Ciència/Opinem

Hola Greta! 

Som la Julia Avizanda i la Noa Castellano, dos nenes de 1r d’ESO de l’institut Vilamajor. Et fem arribar aquesta carta perquè estem treballant en un projecte periodístic i ara mateix ens estem centrant en el canvi climàtic. 

Hem estat pensant que està molt bé tot aquest moviment que estàs fent sobre el planeta, ja que sabem que si seguim així, acabarem amb el món. Se n’ha d’assabentar tothom per fer un gran canvi i que la gent actuï.

Et volem donar les gràcies perquè una nena com tu, de 16 anys, pugui ser tan valenta de presentar-se davant del Món per salvar el planeta. Amb les teves paraules i frases que dius davant de tots, fas sentir i transmetre la realitat i la valentia que tens. 

Ets una font d’inspiració per a nosaltres, ja que ens hem adonat del que està passant, i per això estem intentant aportar alguna cosa, fer activitats, publicar vídeos, fotos… Per així acabar ja amb aquests canvi tan radical.

Tots hem de posar una mica de la nostra part perquè si ningú fa res això no canviarà mai. No hi ha temps i no podem esperar que la següent generació solucioni el problema. 

Sabem que els polítics i un gran nombre de persones no et fan cas i no et creuen, així que hem d’ajudar-te per tal que tothom se n’adoni del que està passant. 

Sóc la Júlia Avizanda Barceló, vaig néixer el dia 17 d’agost del 2007 a Granollers. Visc a Sant Antoni de Vilamajor, amb els meus pares i amb la meva germana de 8 anys. Anava a l’escola Joan Cases i ara vaig a l’Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor. Ara estic cursant 1r d’ESO. M’agrada molt ballar i quedar amb els meus amics. La meva matèria escolar preferida és visual i plàstica i el meu menjar preferit és la sopa.

Soy la Júlia Avizanda Barceló, nací el día 17 de agosto de 2007 en Granollers. Vivo en Sant Antoni de Vilamajor, con mis padres i con mi hermana de 8 años. Iba a la escuela Joan Cases i ahora voy al instituto Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor. Ahora estoy cursando 1r de la eso. Me gusta mucho bailar y quedar con mis amigos. Mi matéria escolar favorita és plástica y mi comida favorita és la sopa.

I am Júlia Avizanda Barceló. I was born on 17 August to 2007 in Granollers. I live in Sant Antoni de Vilamajor, with my parents and my sister, who is eight years old. I going in school Joan Cases, but now I am studying in Vilamajor high school. I’m doing 1r eso. I like dancing and stay with my friends. My favorite matter school is draw and my favorite food is soup.