«Volem crear un pati més dinàmic»

a Esports/Persones Extraordinàries

L’institut Vilamajor arrenca un nou projecte per a l’hora del pati

Isabel Palazuelo, professora d’educació física del Institut Vilamajor, lidera un nou projecte esportiu per l’hora del pati dels nens de 1r d’ESO. Aquesta nova iniciativa, que també compta amb la col·laboració d’altres docents, es basa en potenciar els jocs tradicionals.

Què vols aconseguir fent els jocs tradicionals? 

Primer, que els alumnes es moguin més, ja que a l’hora del pati sempre estan asseguts i, per tant, hem de fer aquest espai una mica més dinàmic. A més, amb patis més tranquils i no conflictius, aconseguirem que les noies també juguin i que no és vegin sempre els nois jugant i les noies assegudes.

Quins tipus de jocs hi ha? 

Hi ha diferents tipus de jocs. Els jocs que van pintar els alumnes de 1r d’ESO de l’any passat, jocs més de punteria, la diana i la xarranca. Són jocs més coordinatius.

Quan es fan aquests jocs? 

Es fan a l’hora del pati.

Quins valors voleu transmetre? 

Poder jugar deixant de banda la competició i només fer-ho per gaudir.

Per què heu decidit fer aquests nous jocs? 

Va ser un projecte que vam fer a educació física i visual i plàstica. Són jocs que van proposar els nens que ara fan 2n d’ESO per tenir jocs creatius durant el seu pati.

Quina importància tenen aquest tipus de jocs tradicionals en l’era digital?

Doncs molta, perquè esteu els alumnes estan immersos en aquesta era digital i no ho combinen amb altres coses. I és la manera de mirar endavant i aixecar el cap.

Com es juguen aquests jocs? 

La gran majoria són de punteria. De fet, m’agradaria tenir una secció amb els alumnes de 1r d’ESO, per ensenyar-los a jugar.

Creus que es poden combinar les tecnologies amb els jocs tradicionals? 

Jo penso que sí, no és incompatible. El que volem és ensenyar-los a fer un bon ús d’elles.

De petita jugaves a aquests jocs?

Sí, fins que vaig arribar a 2n d’ESO. Per això ara m’agrada portar la coordinació d’aquests jocs.

En quin espai jugaves? 

Jugava al pati de l’escola, i a l’estiu anava amb els meus avis a un apartament que tenia un pati gran i allà aprofitava per jugar amb més nois i noies.

A quins jocs solies jugar?

M’agradava molt el “bote bote”, el “pilla pilla”, el “fet i amagar” i “la mano negra”. També jugava a futbol ja que m’agradava molt.

Sóc la Júlia Avizanda Barceló, vaig néixer el dia 17 d’agost del 2007 a Granollers. Visc a Sant Antoni de Vilamajor, amb els meus pares i amb la meva germana de 8 anys. Anava a l’escola Joan Cases i ara vaig a l’Institut Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor. Ara estic cursant 1r d’ESO. M’agrada molt ballar i quedar amb els meus amics. La meva matèria escolar preferida és visual i plàstica i el meu menjar preferit és la sopa.

Soy la Júlia Avizanda Barceló, nací el día 17 de agosto de 2007 en Granollers. Vivo en Sant Antoni de Vilamajor, con mis padres i con mi hermana de 8 años. Iba a la escuela Joan Cases i ahora voy al instituto Vilamajor de Sant Pere de Vilamajor. Ahora estoy cursando 1r de la eso. Me gusta mucho bailar y quedar con mis amigos. Mi matéria escolar favorita és plástica y mi comida favorita és la sopa.

I am Júlia Avizanda Barceló. I was born on 17 August to 2007 in Granollers. I live in Sant Antoni de Vilamajor, with my parents and my sister, who is eight years old. I going in school Joan Cases, but now I am studying in Vilamajor high school. I’m doing 1r eso. I like dancing and stay with my friends. My favorite matter school is draw and my favorite food is soup.