“Aprenem a navegar per Internet amb seguretat”

a Ciència/Persones Extraordinàries

Alumnes del centre participen en un projecte amb els Mossos d’Esquadra

En Pere i la Cristina, alumnes de 2n d’ESO de l’institut Vilamajor, formen part d’un projecte amb els Mossos d’Esquadra que es diu ‘Internet Segura’, on els ensenyen com navegar per Internet i xarxes socials. Ells s’han convertit en formadors d’aquesta iniciativa.

 En què consisteix aquest projecte?

Cada setmana, els Mossos venen a classe i ens ensenyen com funciona el tema de l’Internet Segura i nosaltres, els formadors, ajudem aquells companys que pateixen bullying o algun tipus d’assetjament per la xarxa.

Us van escollir per ser aprenents o us vau presentar ser forma voluntària? 

En Pere i jo ens vam apuntar perquè vam voler nosaltres, i després ens van escollir.

Per què us vau presentar?

Perquè ens agrada ajudar a la gent i, a més, el projecte és de tecnologia, que també ens agrada.

Què esteu aprenent com a formadors dels Mossos?

A saber com ajudar als companys que tenen algun problema, i a aprendre a navegar per Internet d’una forma segura.

Ha canviat la vostra forma de navegar per les xarxes socials després de participar en aquest projecte?

Anem amb més compte i som més conscients del que fem.

Us està agradant aquesta experiència amb els Mossos? Per què?

Sí, perquè abans no sabíem tot el perill que hi pot haver a la xarxa, i ara quan vas entrant més al fons d’Internet, veus que també hi ha un costat fosc.

Creieu que els mossos fan bona feina en aquest sentit?

Sí, perquè les dues noies que porten el projecte estan molt motivades i es nota que no ho fan per obligació.

Creieu que aquest projecte s’hauria de fer a tots els cursos de l’institut? 

Sí, perquè fer-ho a 2n està bé però també estaria bé que després els Mossos i els de 2n ho intentéssim promoure per tot l’institut. Així, podrem evitar problemes relacionats amb l’ús d’Internet tant al centre com fora d’aquest.

El meu nom és Abril Vergés Illa, vaig néixer el 12-04-2007 de Granollers. Vaig a l'institut INS Vilamajor, i ara estic fent 1er d'ESO. Els meus amics són la Feli, la Queralt, el Lleïr, l’Aleix, l’Aina, la Noa , Reda, La julia,Omar entre d’altres. Els moments més feliços que tinc són quan estic amb la meva família i els meus amics. Els hobbies que més m'agraden són fer esport ,en general, cap en concret, però si he de triar-ne un em quedo amb el futbol. Llegir també m’agrada, passar un dia en família, etc… I per últim les persones que més m’importen són la meva mare, el avis el tiets i tietes, en general la família, perquè per a mi la família es molt important. Després, el amics, perquè per mi l’amistat es molt important.

Me llamo Abril Vergés Illa, nací el 12-04-2007 de Granollers. Voy al instituto INS Vilamajor, ahora estoy haciendo 1ero de la ESO. Mis amigos son Queralt, Feli, Lleïr, Aleix, Aina, Noa, Reda ,julia, Omar entre otros. Los hobbies que mas me gustan són hacer deporte, en general, ninguno en concreto, pero si tengo que escoger alguno, escojo el fútbol. Leer también me gusta, pasar un día en familia,etc… Y por ultimo las personas que mas me importante son, mi madre, los abuelos, la abuela, los tíos y las tías, en general la familia, porque par a mi la familia es muy importante. Después, los amigos porque para a mi la amistad es muy importante.

My name is Abril Vergés Illa, I was born on the 12-4-2007 in Granollers . I go to high school , and now I’m doing 1st of ESO. My friends are: Queralt, Feli, Lleïr, l’Aleix, l’Aina, Noa, Reda ,Julia, Omar among others. My hobbies that I like most are, sports, in general, none in particular, but if I have to choose one I choose football. I also like reading, spending a family day, etc… And finally the people that matter most to me are, my mother, grandparents, grandmother, uncles and aunts, in general the family, because for me the family is very important. Also, friends because for me friendship is very important.