Es podria haver evitat aquesta tragèdia ?

a Actualitat/Ciència/Sin categoría/Vida

El Dimarts 14 de gener  va haver-hi una forta explosió a una empresa de la

petroquímica de Tarragona; l’accident va causar un mort, vuit persones ferides i un desaparegut. Un veí va morir a causa d’una planxa metàl·lica que pràcticament pesava una tona i que havia sortit disparada degut a la forta explosió. La planxa va tocar l’edifici on vivia i finalment a ensorrar el sostre de casa seva.  

Davant d’aquesta desgràcia, nosaltres ens fem una pregunta: es podria haver evitat la tragèdia? Creiem que en una fàbrica tant important  haurien d’haver tingut més sistemes de seguretat i preparació en cas d’emergència. I si no es poden implantar més mecanismes de seguretat, estaria bé plantejar l’opció de traslladar plantes d’aquestes característiques a zones menys poblades. D’aquesta manera, en cas que es produís un incident similar, no s’hauria de patir per afectacions urbanes o possibles morts dels ciutadans. 

Català Em dic Feli Ntutumu Suaya. Tinc 12 anys, vaig néixer a l’Hospitalet de Llobregat, el 28 de novembre de 2006. Ara visc a Sant Pere de Vilamajor amb el meu pare, el Xavi i el meu germà petit, l’Alias. Actualment faig 1r d’Eso a l’institut Vilamajor, i practico atletisme, on hi passo moltes hores entrenant. Tinc molts amics i amigues: Abril, Aina, Queralt, Aleix, Carla, Sami etc...

Castellà Me llamo Feli Ntutumu Suaya. Tengo 12 años, nací en Hospitalet de Llobregat el 28 de noviembre de 2006. Ahora vivo a Santt Pere de Vilamajor con mi padre, que se llama Xavi y mi hermano pequeño, Alias. Actualmente hago 1r de Eso en el instituto Vilamajor y practico atletismo, al cuál le dedico muchas horas. Tengo un buen grupo de amigos y amigas: Abril, Aina, Queralt, Aleix, Carla, Sami etc...

Anglès My name is Feli Ntutumu Suaya I’m 12 years old I was borned in Hospitalet on November 28 from 2006, live St Pere de vilamajor with my dad’s Xavi and my brother’s Alias, now I do 1st of That in the institute vilamajor and I also do athletics, I train apart I have many friends: Abril, Aina, Queralt, Aleix, Carla, Sami ...