Els alumnes de 1r d’ESO ja coneixen els “perills” d’Internet

a Actualitat/Vida

Estudiants del centre col·laboren amb un projecte dels Mossos d’Esquadra

El dimarts dia 14, a l’institut Vilamajor es va realitzar un taller conjunt entre Mossos d’Esquadra i els ‘aprenents’ de mosso, que són alguns alumnes de 2n d’ESO. En aquest taller es va proporcionar informació als nens i nenes de primer d’ESO sobre el risc que té navegar i utilitzar les xarxes socials, tot i que es pot gaudir d’una eina molt útil si utilitzem bé aquestes xarxes socials.

En aquesta xerrada es van tractar diferents temes, com per exemple el “grooming, sexting…”, entre d’altres, segons van informar els organitzadors.

Els ‘aprenents’ de mosso van explicar que el “grooming és un terme que s’utilitza per fer referència a totes les conductes o accions que realitza un adult per guanyar-se la confiança d’un menor d’edat, amb l’objectiu d’obtenir beneficis sexuals o monetaris.

Per altra banda, també van comentar que el “sexting” es basa en enviar missatges, fotos o vídeos de contingut eròtic i sexual personal a través del mòbil mitjançant aplicacions de missatgeria instantània o xarxes socials”.

A més, els alumnes de 1r d’ESO van aprendre que un menor pot ser denunciat i fins i tot patir conseqüències depenent de la gravetat dels fets. Una d’aquestes conseqüències pot ser acabar en un centre de menors. En el cas que aquest menor fos denunciat, no només seria afectat el menor, sinó també els seus pares, ja que serien els responsables finals.

Finalment, també van informar de les utilitats que té un centre de menors; pot ser un centre de menors de recuperació de la conducta, en el qual hi ha nens els quals el seu comportament és inadequat fins a punts extrems, o bé centres d’aïllament, en els quals la seva feina és protegir a nens que, per un motiu o un altre, s’han vist involucrats en problemes personals sense ser-ne plenament conscients. 

Em dic Marc Collado, vaig néixer el 27 de juny de 2007, a l’hospital de Granollers. Actualment tinc 12 anys i estudio 1r de Secundària a l’Institut Vilamajor. Vaig fer primària a l’Escola Joan Casas. Els meus millors amics són el Dennis i la Queralt. Els fets que m’han fet sentir millor al llarg de la meva vida van ser: ser escollit per al Certamen de Lectura en Veu Alta i aprendre a tocar la bateria. Els meus hobbies són la lectura, tocar la bateria, el Taekwondo i caminar amb la meva gossa. Les persones més importants a la meva vida són els meus pares, la meva germana, la meva gossa i els meus amics.

Me llamo Marc Collado, nací el 27 de junio ​​de 2007, en el hospital de Granollers. Actualmente tengo 12 años y estudio Secundaria en el Instituto Vilamajor. Hice Primaria en la Escuela Joan Casas. Mis mejores amigos son Dennis y Queralt. Los hechos que me han hecho sentir mejor a lo largo de mi vida son: ser escogido para el Certamen de Lectura en Veu alta y aprender a tocar la batería. Mis hobbies son la lectura, tocar la batería, el Taekwondo y caminar con mi perra. Las personas más importantes en mi vida son mis padres, mi hermana, mi perra y mis amigos.

Hello, my name is Marc Collado, I was born on June 27th 2007, at Granollers Hospital, I am 12 years old and I’m studying at Institut Vilamajor. I went to elementary school at Joan Casas My best friends are Dennis and Queralt. The happiest moments in my life were to be chosen for Certamen en Veu alta, and learning play drums. My hobbies are to read, play drums, Taekwondo and to walk my dog. The most important people in my life are my parents, my sister, my dog and my friends.