“Per mi Vilabots significa amistat, aprendre i diversió”

a Ciència/Persones Extraordinàries/Talents Ocults

Arnau Torret forma part d’aquest grup de famílies que s’han ajuntat per participar en una competició de First Lego League

Arnau Torret, alumne de 3r d’ESO de l’Institut Vilamajor, explica la seva experiència a l’equip de robòtica escolar Vilabots, que enguany han obtingut el segon premi Scientia a la competició de First Lego League que es va celebrar a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

En què consisteix el Vilabots?

Vilabots és un grup de famílies que ens hem agrupat per participar en una competició de First Lego League. És un lloc on podem aprendre coses que ens ensenyen aquí a l’institut, i poder-les aplicar a algun lloc.

És el primer any que hi participes?

Nosaltres com a Vilabots ha sigut el 4t any consecutiu que hem participat a la First Lego League.

Què significa per tu anar al Vilabots?

Per mi Vilabots significa amistat, aprendre i diversió.

Hi participen més escoles o instituts? Quina edat tenen els participants?

A Vic hi han participat 40 equips, però era un subcampionat per classificar-se a la lliga estatal. A tot Espanya hi ha uns 50 equips i hi participen alumnes des de 6è de primària fins a 1r de batxillerat.

Quantes hores d’entrenament hi has dedicat?

Entre dues i tres tardes a la setmana.

Com ha sigut la construcció del robot?

Ha sigut difícil, ha estat molt diferent aquest any.

Recomanes aquesta experiència?

Sí. A tothom que vulgui aprendre i que es vulgui divertir.

En aquests 4 anys has guanyat alguna competició?

El primer any vaig guanyar a Vic. També vam anar a Logronyo on vam guanyar un altre premi que ens va portar a California. El segon any no vam guanyar res. El tercer any vam quedar en segon lloc i vam anar a Tenerife, però a Tenerife no vam guanyar res. Finalment aquest any hem aconseguit el segon lloc i anem a Tenerife de nou.

Escrit per: Dani, Salvador Costa i Vanessa Belmonte