Germaine Méheux ens explica com viu aquesta situació

a Memòria de la Gent Gran/Persones Extraordinàries

“Estic positiva, no deprimida.”

Germaine Méheux és una àvia que viu al sud de França, a St Gaudens, amb la seva filla, Audrey, i ara en explicarà com està vivint el confinament per aquesta pendèmia del coronavirus.

Des de quan vius el confinament ?
Des de el 17 de març, un dimarts.

Vius en un poble o en una ciutat ?
En una ciutat, però no al centre,  a prop del camp.

En un pis o en una casa ? 
En una casa.

Tens un jardí? 
Sí, una mica gran.

Quina és la rutina del dia? 
Primer prenc l’esmorzar, després arreglo la casa. Després de dinar, llegeixo, cuso, m’ocupo del meu jardí, i tallo les branques dels arbres i l’herba. També faig jocs de taula.

Com t’organitzes per les compres?  
La meva filla em fa les compres.

Has d’omplir un paper d’autorització per sortir de casa teva?  
Sí.

Com trobes un equilibri entre les ocupacions del dia, els entreteniments i la televisió?
M’organitzo amb tot. I també faig molt de bricolatge i tapiserria. I faig mascares.

Amb qui et comuniques i com?  
Amb els amics. Ho faig el telèfon i amb una aplicació que es diu Zoom.

Quin és el teu estat d’ànim durant aquest període de comfinament? Estic positiva, no estic deprimida.

Què és per a tu el més important? Paciència, valentia, confiar?
Confiar.

Quina és la primera cosa que faràs quan hi hagi desconfinament?  
Fer les compres en les botigues.

Em dic Lucille Méheux i sóc francesa, ja que vaig néixer a Toulouse. Fa gairebé dos anys que visc a Catalunya, a Sant Antoni de Vilamajor, amb la meva família. Els meus hobbies són: escoltar música, tocar el piano i la guitarra elèctrica o acústica. També m’agrada anar al cinema, estar amb els meus amics i viatjar. Els meus artistes (DJ) preferits són els Daft Punk. Castellà : Me llamo Lucille Méheux y soy francesa. He nacido en Toulouse pero hace casi dos años que vivo en Cataluña, en Sant Antoni de Vilamajor, con mi família. Mis hobbies son : escuchar música, tocar piano y guitarra electrica, ir al cinema, estar con mis amigos y viajar. Mis artistas (DJ) preferidos son los Daft Punk. Anglès : My name is Lucille Méheux and I’m french. I was born in Toulouse but it's almost two years that i live in Catalonia, in Sant Antoni de Vilamajor, with my family. My hobbies are : listen to music, play to piano and electric guitare, go to the cinema, being with my friends and do travel. My favorite artists (DJ) are Daft Punk.