Els esdeveniments esportius que s’han suspès o ajornat

a Actualitat/Esports

A tots ens agrada fer esport o veure els campionats d’esport que fan per la televisió. Ara per culpa de la Covid-19, no es poden fer campionats o esdeveniments esportius. En aquest article us portem alguns dels esdeveniments i competicions esportives que s’han suspès i/o ajornat.

Futbol

 Eurocopa: Encara que l’Eurocopa havia de celebrar-se el proper 12 de juny fins a mitjans de juliol, finalment la UEFA ha accedit a les peticions de les lligues nacionals i se celebrarà un any més tard del previst, és a dir en 2021. 

Champions League: Suspesa la tornada dels quatre partits restants de vuitens de final de la propera setmana. Les següents dates de competició estaven previstes per a 7 i 8 d’abril (anada de quarts de final), 14 i 15 d’abril (tornada de quarts de final), 28 i 29 d’abril (anada de semifinals), 5 i 6 de maig (tornada de semifinals) i 30 de maig (final). 

Copa del Rei:  No hi ha data prevista i haurem d’esperar a veure la final entre l’Atlètic i la Reial Societat, que inicialment s’havia de celebrar el passat 18 d’abril.

Motor

Fórmula 1:  Han estat cancel·lats el Gran Premi d’Austràlia, el de Bahrain, el del Vietnam  i el de la Xina que s’havien de celebrar durant aquest mes d’abril. Així, l’inici del Mundial s’ajorna fins al Gran Premi d’Holanda (cap de setmana del 3 de maig), amb el de Barcelona previst la setmana següent. Encara que tots dos estan en dubte. Ja veurem si finalment podem gaudir de les competicions al mes de maig o juny.

Moto GP: Després de la disputa de Qatar a Moto 2 i Moto 3 i el seu ajornament en MotoGP el cap de setmana, s’ha reorganitzat el calendari.  Sembla que la competició tornaria a rodar el cap de setmana del 3 de maig a Jerez per després anar a Le Mans (el 17 de maig) i a Mugello (el 31 de maig).   No obstant això, es veu molt difícil que MotoGP comenci a rodar a Jerez. Perillen la cita espanyola, la francesa i la italiana i ara es plantejaria un nou escenari: començar a Barcelona al juny.

Ral·lis: Disputades les proves de Montecarlo, Suècia i Mèxic, suspesa quan faltava un dia i es va donar a Ogier per guanyador. De la mateixa manera, es va ajornar el Ral·li d’Argentina previst per a finals d’abril i que podria disputar-al novembre finalment. El ral·li de Portugal és la primera data de moment sense cancel·lar i que se celebraria del 21 al 24 de Maig.

Superbike: Cancel·lat el Gran Premi de Qatar, que era la segona prova del Mundial. Es preveu que podria haver-hi més suspensions en el calendari. De moment tenim un lloc i  una data: Itàlia del 8 al 10 de maig.

Bàsquet

NBA: Després del positiu per coronavirus de Rudy Gobert, l’NBA ha estat ajornada de forma indefinida fins a nou avís.

Euroliga i Eurocup: Han estat suspeses aquest mateix dijous fins a nou avís. El Reial Madrid està en quarantena pel positiu d’un dels seus jugadors.

Poliesportius

Tenis masculí: El dijous 12 de març es van cancel·lar les properes sis setmanes de competició. Els propers tornejos prevists són a Madrid (de el 3 a l’10 de maig), Roma (de l’10 a l’17 de maig), Ginebra i Lió (de l’17 a l’23 de maig).

Tenis femení: Anul·lats la majoria de tornejos, la WTA ha decidit que no hi hagi competició fins al 2 de maig. Encara segueixen programats Madrid (del 2 al 9 de maig), Roma (de l’11 al 17 de maig), Estrasburg i Rabat (del 17 al 23 de maig).

Roland Garros: Se celebrarà finalment del 20 de setembre al 4 d’octubre.

Ciclisme: S’ha suspès el Giro d’Itàlia que s’havia de disputar entre el 9 i el 31 de maig. De moment segueix l’Amstel Gold Race (19 d’abril).

Esquí alpí: Temporada acabada després de la cancel·lació dels esdeveniments finals de la Copa del Món. 

Snowboard: Es van disputar les finals de la Copa del Món previstes pel passat cap de setmana a Veysonnaz.

Golf: Anul·lades les competicions dels principals circuits masculins.

Handbol:  Cal esperar si L’EHF anunciat la cancel·lació de les competicions previstes pel  2 i el 3 de maig. De fet, s’ha proposat endarrerir la Final a Quatre fins al 22 i 23 d’agost. 

Hoquei patins: Les Copes de Rei i de la Reina a La Corunya tenen nova data provisional, entre el 4 i el 7 de juny.

Atletisme: S’ha ajornat el Mundial de pista coberta, el Mundial de Mitja Marató, el Campionat d’Espanya de 20 km marxa, la Marató de Barcelona i la Cursa dels Bombers de Barcelona, ​​entre d’altres. 

Natació, natació artística, waterpolo i salts: S’ha cancel·lat l’Open de Primavera de Sabadell classificatori per Tòquio en natació que s’anava a disputar de l’1 al 5 d’abril.

En natació artística s’ha suspès el Campionat d’Espanya de Granollers que s’anava a disputar del 27 al 29 de març, i la FINA estudia què fer amb el Preolímpic en què Espanya buscarà el pas a Tòquio en equip (previst entre el 30 de abril i el 5 de maig).

En waterpolo, la Champions League (en recta final de la fase de grups), l’Eurocopa (tornada de semifinals) i l’Eurolliga (tornada de quarts de final i Final Four) buscaran un nou calendari pels partits que queden per jugar. Les lligues espanyoles s’han aturat i la Lliga Mundial s’ha endarrerit fins al setembre o octubre. En salts també s’analitza si disputar o no el Preolímpic previst a Tòquio entre el 30 d’abril i el 5 de maig.

Bàdminton: Després de la disputa in extremis de l’All England a Birmingham (Anglaterra), aturada.

Halterofilia: El Campionat d’Europa, previst inicialment entre el 2 i el 12 d’abril, ha estat retardat fins a les dates que van del 10 al 21 de juny. Serà a Rússia.

Rugby: Ajornades les lligues.

Voleibol: Cancel·lades la Superlliga masculina i la Lliga Iberdrola femenina, es donen per acabades.

Boxe: El Preolímpic Europeu que estava previst del 13 al 23 de març a Londres va haver de ser ajornat després de la jornada del 16 de març. Espanya havia assegurat dues places olímpiques gràcies a Gabriel Escobar a -52 kg i José Quiles en -57 kg, però altres quatre espanyols estan pendents de quan podran reprendre la competició per buscar el seu bitllet a Tòquio.

Karate: Cancel·lada la Premier League de Madrid que anava a disputar-se de l’17 a l’19 d’abril. Aquesta era l’última prova computable per un rànquing olímpic que oficialment es tancarà el 10 de maig i que confirmen les places olímpiques ja matemàtiques des de fa moltes setmanes de Sandra Sánchez i de Damián Quintero, tots dos a kata.

Biografia Em dic Laia Planagumà Zorzo i tinc dotze anys. Vaig néixer el 14 d’abril del 2007 a Barcelona. A la meva família som quatre: el pare, que es diu Dani; la mare, que es diu Patri; i el meu germà petit, que es diu Gael. Tinc molt animals a casa, la majoria rèptils. Visc a Sant Pere de Vilamajor a una urbanització anomenada Faldes del Montseny; i estudio a l'institut Vilamajor. Faig tennis al club Tennis Montseny. Els meus hobbies són ballar, mirar pel·lícules i els llibres de Harry Potter. Me llamo Laia Planaguma Zorzo, tengo doce años.Naci el dia día 14 de Abril de 2007 a Barcelona.En mi familia somos cuatro,mi padre que se llama Dani, mi madre que se llama Patri y mi hermano pequeño Gael.Tengo muchos animales y algún reptil( en mi familia nos gustan mucho los animales. Vivo en Sant Pere de Vilamajor a una pequeña organisacion anomenada Faldes del Montseny.Estudio en el instituto Vilamajor.Ago tenis en un club”Club Tennis Montseny” . Mi hobby es bailar.Me gusta mucho las pelis y los libros de Harry Potter. My name is Laia Planaguma Zorzo, I am twelve years old. I was born on April 14, 2007 in Barcelona. In my family we are four, my father's name is Dani, my mother's name is Patri and my little brother Gael. I have many animals and some reptile (in my family we like animals very much. I live in Sant Pere de Vilamajor to a small organization organized by Faldes del Montseny. I study at the Vilamajor institute. I play tennis at a club "Club Tennis Montseny". My hobby is dancing. I really like Harry Potter movies and books.