Iniciatives esportives durant el confinament

a Actualitat/COVID-19/Esports

Els esportistes prenen iniciatives per entrenar-se durant el confinament

Els esportius han aprofitat el confinament per crear iniciatives, prenent diferents formes: solidaritat, reptes personals, i reptes col·lectius. 

La solidaritat: Alguns clubs esportius han decidit unir les seves forces per reunir diners i ajudar el personal de l’hospital de la seva ciutat. Per exemple, Paul Pogba, campió del món de l’equip de França de futbol, ha llançat una trucada a donacions amb l’Unicef per comprar material pel personal d’hospital: guants, mascaretes i ulleres de proteccions. 

Els reptes personals: Molts aprofiten el seu jardí per entrenar-se, corrent i fent bicicleta. Per exemple, en una ciutat francesa (Limoges), Olivier Nepomiachty ha corregut la distància de la marató (42,195 km) en el seu jardí. Ha fet 900 vegades la volta del seu jardí de 48 metres “El meu millor temps en marató és de 3h15, a casa meva ho he fet en 5h35. Ha sigut difícil.” A Toulouse, un esportista ha corregut la marató al seu balcó de 7 metres!

Reptes col·lectius: Com no poden reunir-se, els esportistes mantenen el contacte amb el seu club gràcies a vídeos o fotos. Esportistes professionals fan petits vídeos per animar la gent a fer esport. Per exemple, Kilian Jornet, ha decidit regalar tres de les seves pel·lícules, on el veiem arribar a les parts superiors del món. Les podem veure en el seu sit web (kilianjornet.cat). 

Em dic Lucille Méheux i sóc francesa, ja que vaig néixer a Toulouse. Fa gairebé dos anys que visc a Catalunya, a Sant Antoni de Vilamajor, amb la meva família. Els meus hobbies són: escoltar música, tocar el piano i la guitarra elèctrica o acústica. També m’agrada anar al cinema, estar amb els meus amics i viatjar. Els meus artistes (DJ) preferits són els Daft Punk. Castellà : Me llamo Lucille Méheux y soy francesa. He nacido en Toulouse pero hace casi dos años que vivo en Cataluña, en Sant Antoni de Vilamajor, con mi família. Mis hobbies son : escuchar música, tocar piano y guitarra electrica, ir al cinema, estar con mis amigos y viajar. Mis artistas (DJ) preferidos son los Daft Punk. Anglès : My name is Lucille Méheux and I’m french. I was born in Toulouse but it's almost two years that i live in Catalonia, in Sant Antoni de Vilamajor, with my family. My hobbies are : listen to music, play to piano and electric guitare, go to the cinema, being with my friends and do travel. My favorite artists (DJ) are Daft Punk.