Per què és important confinar-se?

a Actualitat/Ciència/COVID-19

És la pregunta que ens fem tots aquests dies. Però què vol dir exactament?

Confinar-se no agrada a ningú però és essencial perquè la pandèmia de la Covid-19 desaparegui. Gràcies a quedar-se a casa no ens contaminem tant i la taxa d’afectats i de morts ha baixat. Aquest era l’objectiu principal del confinament.

El confinament total significa que s’atura l’activitat econòmica de manera que, tret dels serveis essencials, la gent no ha d’anar a treballar, amb la qual cosa es redueixen dràsticament els desplaçaments i la propagació del virus. També significa que l’economia Europea empitjora.

D’acord amb l’evolució de la pandèmia a altres països, hauria estat un encert que el Govern espanyol decretés el confinament total si més no a Madrid, quan es va constatar la pujada vertiginosa en el nombre d’infectats. També a Catalunya i a la província de Vitòria tot i tenir registrades moltes menys víctimes.

A poc a poc va arribant el desconfinament i podrem tornar a veure’ns amb els familiars i amics, però no hem de deixar les mesures de prevenció i seguretat a un costat ja que podria haver-hi un altre rebrot d’infectats.

En conclusió, gràcies al confinament, a poc a poc, anem vencent la pandèmia del coronavirus.

Hola, em dic Aina i tinc tretze anys. Visc a Sant Antoni de Vilamajor en un pis amb la meva germana Naia, la meva mare Anna, el meu pare Marc i el meu gat Tigre. Jugo a bàsquet a Llinars del Vallès. De gran vull ser Mestra de primària, model o cantant. Hola, mi nombre es Aina y tengo trece años. Vivo en Sant Antoni de Vilamajor en un piso con mi hermana Naia, mi madre Anna, mi padre Marc y mi gato Tigre. Juego a baloncesto en Llinars del Vallès. De mayor quiero ser Maestra de primaria, modelo o cantante. Hello, my name is Aina and I am thirteen years old. I live in Sant Antoni de Vilamajor in an apartment with my sister Naia, my mother Anna, my father Marc and my cat Tiger. I play basketball in Llinars del Vallès. I like riding a books and i love Harry Potter.