El meu punt de vista personal sobre la situació del coronavirus

a Ciència/Opinem

El coronavirus és una malaltia que preocupa a la majoria de persones. M’alegra saber que hi ha científics que estan investigant per trobar una cura per aquest virus. 

Personalment, penso que no hem de confiar gaire en el que diuen les notícies i el Govern, ja que canvien d’opinió gairebé cada dia i em resulta complicat saber si ens diuen la veritat.  Em fan dubtar si amaguen informació.

Tot i així, penso que sí que hem de respectar les normes que posen, com per exemple: dos metres de distància, franges horàries per sortir al carrer, ús de mascareta… Per tal de poder contribuir a que tot es normalitzi i no posar en risc els altres.

La gent que no respecta aquestes normes tan senzilles no mostra empatia ni per qui pateix aquesta virus, ni per aquells professionals de l’àmbit sanitari, o d’altres sectors que tant estan lluitant.

Quan surts al carrer pots veure la policia patrullant. Sempre que respecteu les normes i indicacions no us posaran cap multa, però si no les respecteu és probable que sí. Jo crec que les multes haurien de ser d’un import elevat, ja que estem parlant d’un tema on hi ha molta gent que està patint.  Potser seria la manera de que aquells que no fan cas i no prenen consciència de la situació, ho facin així.

Un altre tema que m’agradaria compartir són les tasques que ens posen a l’institut. Entenc que és important fer-les, però penso, i no m’agradaria  ofendre ningú, que a vegades, el volum de les mateixes és molt gran, depenent de la matèria i es fa complicat, necessitant ajuda dels adults, a vegades difícil, doncs estan treballant.

Per acabar, durant aquests dies he pogut realitzar diverses videotrucades, i m’ha fet pensar en la gent que viu sola. Poder fer una videotrucada és eina per sentir-te acompanyat. El coronavirus està fent que estiguem més units amb la família encara que no puguem desplaçar-nos a veure’ls.

Per altre costat la contaminació s’ha reduït i els animals que estaven amagats han sortit. Això fa pensar que realment destruïm el que la natura ens dóna i potser és el moment de canviar. No creieu?

Biografia Em dic Laia Planagumà Zorzo i tinc dotze anys. Vaig néixer el 14 d’abril del 2007 a Barcelona. A la meva família som quatre: el pare, que es diu Dani; la mare, que es diu Patri; i el meu germà petit, que es diu Gael. Tinc molt animals a casa, la majoria rèptils. Visc a Sant Pere de Vilamajor a una urbanització anomenada Faldes del Montseny; i estudio a l'institut Vilamajor. Faig tennis al club Tennis Montseny. Els meus hobbies són ballar, mirar pel·lícules i els llibres de Harry Potter. Me llamo Laia Planaguma Zorzo, tengo doce años.Naci el dia día 14 de Abril de 2007 a Barcelona.En mi familia somos cuatro,mi padre que se llama Dani, mi madre que se llama Patri y mi hermano pequeño Gael.Tengo muchos animales y algún reptil( en mi familia nos gustan mucho los animales. Vivo en Sant Pere de Vilamajor a una pequeña organisacion anomenada Faldes del Montseny.Estudio en el instituto Vilamajor.Ago tenis en un club”Club Tennis Montseny” . Mi hobby es bailar.Me gusta mucho las pelis y los libros de Harry Potter. My name is Laia Planaguma Zorzo, I am twelve years old. I was born on April 14, 2007 in Barcelona. In my family we are four, my father's name is Dani, my mother's name is Patri and my little brother Gael. I have many animals and some reptile (in my family we like animals very much. I live in Sant Pere de Vilamajor to a small organization organized by Faldes del Montseny. I study at the Vilamajor institute. I play tennis at a club "Club Tennis Montseny". My hobby is dancing. I really like Harry Potter movies and books.