Dieta, drogues i cervell

34 views

El menjar ultra processat és una porta d’entrada a l’addicció

El públic infantil és el principal objectiu de les cadenes de menjar ràpid ja que els productes com el happy meal o altres de semblants inclouen joguines i anuncis amb els personatges de series i/o pel·lícules animades com per exemple els minions. Això pot fer que des de petits els nens s’enganxin al menjar ràpid? Pot fer això incrementar el risc d’obesitat entre la societat?

Els risc d’obesitat va augmentant cada cop més entre la societat?

El menjar és un factor bàsic per a la supervivència  però també és un dels més grans plaers. Però en les últimes dècades el risc d’obesitat de la població ha anat incrementant. A aquest fet se’l coneix com a pandèmia del segle XXI. Els especialistes també l’anomenen com a la pándemia del segle XXI desprès de la Covid-19.

A causa dels horaris tant estrictes de la societat, els éssers humans no tenim temps material per fer exercici físic ni per preparar un bon menjar això causa que cada cop siguem més sedentaris. Això fa que cada cop més persones opten per anar a un restaurant de menjar ultraprocessat.

L’ésser humà al llarg de la seva evolució ha estat desenvolupat per no haver de menjar gaire, ja que s’havia d’adaptar a l’escassetat d’aliments. I ara que no n’hi ha, i hi ha més facilitat per agafar-lo i menjar-lo i la conseqüència és un augment de l’obesitat.

Amb l’objectiu de canviar aquesta situació, els estudis d’aquesta especialitat han augmentat i gràcies a això han trobat una solució efectiva en els infants. Recomanen que, per resoldre aquest problema, hem d’evitar anar a restaurants de menjar ràpid i els dolços ultraprocessats. També recomanen fer al menys 3 hores d’exercici a la setmana.

El més recent