Els colombians segueixen lluitant pels seus drets

/
14 views

Des del passat 28 d’abril es va iniciar l’atur nacional a Colombia, que ha desencadenat protestes realitzades, inicialment, amb l’objectiu d’eliminar el conjunt de reformes de caràcter tributari, laboral, de salut i educatiu proposat pel govern d’Iván Duque, president del país.

Hi ha hagut enfrontaments entre la força pública i els manifestants i en aquestes les autoritats han abusat del seu poder. Aquesta situació ha fet que milers de colombians hagin acudit a les xarxes socials per denunciar l’abús de la força pública, que s’ha evidenciat amb una onada de vídeos i imatges que visibilitzen actes per part de la policia, que han violat els drets humans.

Aquests succesos han fet que altres països també es manifestin per com s’estan vulnerant els drets humans a Colombia. Aquests països són Espanya, França, Portugal, Regne Unit, Suècia, Xile, Argentina, Canadà, Estats Units, Alemanya, Austràlia i Nova Zelanda, fins i tot, davant de la seu de les Nacions Unides a Nova York i Ginebra (Suïssa). També es destaquen les accions a internet i les expressions artístiques durant les protestes.

Nosaltres pensem que està molt bé que els colombians sortissin a manifestar-se pacíficament, ja que el canvi que havia fet el govern només els beneficiava a ells mateixos. En canvi, als colombians els feia tenir molts menys diners i ells no estaven d’acord amb aquests canvis. Tot va empitjorar quan les autoritats van decidir començar a abusar del seu poder i, fins i tot, matar persones que no havien fet cap mal. Només s’estaven manifestant pacíficament i lluitant pels seus drets.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és