Begoña Llobet: “La meva passió és la història de l’art”

35 views

La Begoña Llobet Martinez és professora de socials a l’institut Vilamajor. Amb 50 anys, en porta 12 treballant com a professora, tot i que també ha treballat com a docent en altres instituts.

En quin moment vas decidir ser professora de Socials/Geografia?

De Socials, en acabar el COU i començar la universitat.

Com compagines la teva vida de professional amb la personal?

Com puc. Intento fer el màxim de feina de corregir a l’Institut. I després per la tarda tinc temps per a preparar les classes. Perquè, és clar, tinc vida.

Com vas descobrir que la història era la teva passió?

La historia no és la meva passió, la meva passió és la història de l’art. Vaig començar a estudiar història de l’art i després em vaig passar a la història contemporània, però em continua apassionant l’art.

Sempre has estat professora de socials?

Sí.

Dins de la història, quin és el teu període preferit?

La història contemporània, perquè a part de parlar del segle XX i XXI, sempre has d’estar al dia escoltant notícies, què passa al món i també has d’estar informat.

Què és allò que et fa interessar-te pel passat?

A mi del passat m’agrada molt la història antiga: Grècia, Roma o les antigues civilitzacions de Mèxic, de la Xina, de Mongòlia… Sempre m’ha agradat veure l’evolució de l’home des dels temps passats fins ara i apreciar com hem canviat i les coses que encara persisteixen.

Creus que les teves classes són entretingudes per als alumnes?

Jo crec que sí, perquè no faig sempre el mateix. Igual faig mapes, també faig petits projectes i les tasques són diferents, sempre les faig per escrit, en paper perquè es quedin al cervell, perquè penso que les eines digitals estan molt bé, però qui no escriu no se li queda gravat al cervell, sempre intento fer coses diferents.

Quin és el centre escolar en què has estat més a gust?

L’institut Bellera, perquè, d’una banda, el director era molt simpàtic i et tractava molt bé, i després perquè tenia el Batxillerat Artístic, ja que m’agrada molt pintar. També perquè em van ensenyar a fer projectes.

Quin és l’imperi que consideres que ha tingut més poder en el passat?

Egipte, sense cap dubte. Va ser un imperi molt poderós que va durar més de 5.000 anys i a més a més hi ha molts misteris que encara no s’han descobert.

A quins centres has treballat? 

He treballat a Mollet, a l’institut d’Aiguaviva; a Granollers, al Bellera; a Canovelles, al Domus d’Olivet; a Mataró, a l’Alexandre Satorras, on hi vaig estar un parell de vegades, i després, abans de començar a ser professora de secundària, vaig impartir classes a primària, ja que no hi havia professors.

Quants anys portes en el nostre institut? Què és el que més t’agrada de l’Institut Vilamajor?

Aquest és el segon any que estic en aquest institut. M’agrada el fet que és un institut petit amb classes de 22 alumnes. A altres centres són 30 a cada classe. El projecte d’estudi està molt bé, es van inovant moltes coses.

Quin és el centre escolar en el qual has estat més com a professora? 

L’Institut Bellera, a Granollers.

Quina materia t’atrau més: la geografia o la història?

Història, tot i que la geografia és molt important i també m’agrada molt, però la història té els fets històrics i les seves causes i conseqüències. El que va passar ho trobo molt interessant, però també és més difícil i pesat pels alumnes.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és