Els estereotips a l’actualitat segueixen vigents

20 views

Tot i que anem trencant estereotips de gènere, segueixen creant inseguretats

Normalment en les històries, sempre és l’home que salva a la noia, però mai és la noia que salva al noi. La societat marca que una dona és dèbil, submissa i que ha de dependre d’un home que la sostengui en el seu dia a dia.

Defineixen el paper d’una persona en funció del seu sexe i, amb això, estan establint les metes i expectatives socials tant de l’home com de la dona. D’aquesta manera es marca una evolució i desenvolupament des de la infància que podrien donar lloc a situacions de desigualtat i discriminació. 

Els estereotips socials són aquells que et diuen com has de ser i què has de fer basant-se en els anuncis, joguines… El que volen és fer-te pensar que si ets així, ets “perfecte”. Si no ets com la societat vol que siguis, ets menys pel teu físic i/o la teva manera de ser. El que fan és crear inseguretats. 

Hi ha casos de gent que a tingut la valentia de trencar els estereotips i ser com volen ser, com per exemple Mark Bryan, ell va decidir vestir-se com a ell li agradava sense pensar en el diria o pensava la societat. 

Ell va començar a expressar-se lliurement al voltant de quatre anys, avui dia aquest home és un gran empresari i es respectat per la societat com hauria de ser.

Per: Nerea de Paco

Redactors juniors

,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és