Identitats del col·lectiu LGTBIQAP

13 views

Fa molt tremps que el col·lectiu i la gent que ho recolza intenten canviar la llei per poder sentir-se com són

Avui en dia segueixen havent-hi problemes econòmics, socials i mèdics tant per la gent transgènere i transsexual. Encara que ho estem intentant solucionar fent manifestacions i campanyes.

Tot això va començar a fer-se el 26 de juny de 1977 a Barcelona. Encara amb tot el que estem fent hi ha comentaris ofensius cap al col·lectiu.

Sexe i Gènere:

Molta gent no diferencia el que és el sexe i el gènere, ja que són dues coses molt diferents.

Sexe: El sexe és una condició biològica, aquesta condició són els genitals. Quan una persona que se sent còmode amb el sexe amb el qual ha nascut és una persona cisgènere, si una persona que neix amb un sexe que no se sent còmode és una persona transgènere. També hi ha persones que no es senten de cap dels dos o que un dia se sent dona i a l’altre home això vol dir que tenen un gènere no binari.

Gènere: El gènere és el que construeix la societat: nen i nena. Aquest gènere el crea la societat per exemple: les noies tenen com a referència que han de ser unes princeses en canvi els nois han de tenir molta musculatura.

Ara el govern està en procés d’aprovació cap a la llei transgènere, intentant poder canviar el gènere del DNI als transgèneres menors de 16 anys sense que hi hagi una operació quirúrgica, psicològica o algun tipus de tractaments mèdics.

Hi ha algunes dones que encara no hi estan d’acord en el fet que els nois i noies es puguin canviar el gènere al DNI, ja que diuen que s’aprofitaran de què una noia transgènere els hi puguin fer alguna una cosa a l’hora d’anar al lavabo, etc..

Al col.lectiu te aquestes sigles:

LGBTI-QAP: Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, Intersexuals, Queer, Asexual, Pansexual.

Cada sigla significa: 

Lesbianes: Una persona lesbiana sent atracció cap a una persona del seu mateix sexe.

Gais: Els gais són homes que se senten atraguts pel seu mateix sexe.

Bisexuals: Una persona bisexual, és quan sent desig sexual i romàntic cap a les persones independentment del seu gènere.

Transsexuals: Les persones transsexuals no se senten còmodes amb el sexe biològic que han nascut.

Intersexuals: Una persona intersexual és una persona que té caràcters sexuals masculins i femenins.

Queer: Aquest gènere es refereix a gent que no se sent identificat/identificada amb els models de gènere binari (home o dona).

Asexual: No et sents atret/a per cap gènere

Pansexual: Una persona pansexual és quan no t’importa el gènere de la persona que t’atrau o simplement un dia et sents dona i un altre home.

Per: Júlia F., Cristian P., Adrià M. i Siscu P.

Redactors juniors

, , ,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és