La diferència entre les dones i els homes en l’àmbit esportiu

8 views

Per què les dones cobren menys que els homes?

La diferència dels homes i les dones en els esports és molt freqüent, sobretot en els sous dels jugadors. Els homes cobren més del triple que les dones per una simple raó, perquè generen més diners, ja que els homes que juguen tenen més visibilitat en la nostra societat.

Un exemple bastant clar, és el cas del Neymar, que la temporada passada, va cobrar trenta milions d’euros, l’equivalent al sou de 1.963 dones de la lliga francesa de futbol.

A part del futbol, també hi ha un altre esport que està molt desequilibrat que és el bàsquet. La lliga més important és l’NBA, (Associació Nacional del Bàsquet) a Estats Units. Allà, la jugadora femenina millor pagada de la WNBA, va cobrar la cinquena part del salari més baix de la NBA.

Les lligues femenines no tenen tanta repercussió, ja que es creu que les dones no poden jugar a cap esport, es creu que elles han de jugar amb nines o estar a casa cuidant als seus germans/germanes o qualsevol feina de casa. Tot això que la gent pensa, no és veritat. Hi ha moltes dones amb molt talent en els esports, com per exemple l’equip del Barça femení, que recentment ha guanyat un “triplet”, Copa, Lliga i Champions. 

A part del barça femení, la selecció americana femenina, va guanyar el mundial del 2015, i van repartitr 1,6 milins d’euro entre les jugadores, mentre que la selecció guanyadora del mundial masculí passat, es van repartir més de 30 milions d’euros.

Tot això passa perquè les lligues femenines, no tenen tanta visibilitat, és a dir, no tenen patrocinadors. Totes les marques volen ser patrocinades per equips que tinguin molt públic, perquè així poden tenir més repercussió i més gent vol comprar els seus productes.

La simple raó per la qual molt poques marques patrocinen equips femenins, és per la gent que els veu, perquè ells volen tenir la millor disposició cap a la gent, i com que els equips femenins no els veu tanta gent no volen patrocinar-los. Ara amb la recent victòria del equip femení del barça a la “Champions”, més gent ha començat a interessar-se més per l’esport femení i mica en mica tindrà més patrocinadors i visibilitat cap al públic.

Segons la revista Forbes, molt poques vegades, hi ha hagut dones en els atletes millors pagats de l’any, l’última va ser el 2019, la tenista Serena Williams, ocupant la posició 51.

Per: Victor, Carla, Sofia i Pol

Redactors juniors

, , , ,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és