L’esport femení i el seu sou

La desigualtat de gènere afecta a l’esport? Per què?

13 views

La desigualtat de gènere afecta a l’esport? Per què?

Actualment, el món de l’esport, es continua menyspreant a la dona. El col·lectiu femení guanya menys diners i té menys publicitat que el masculí. En els mitjans de comunicació, a l’hora d’emetre els diferents esports hi ha més audiència en els d’homes, que en els de dones. Té més visibilitat, ja que porta més anys emeten, i això fa que l’esport femení sigui menys reconegut i generen menys ingressos.

El jugador del PSG Neymar, per exemple, aquest any va cobrar 36,5 milions d’euros la temporada: la mateixa quantitat que 1.693 jugadores femenines juntes. A més a més, jugadores de categories inferiors no cobren cap sou, però categories inferiors masculines si que tenen una nòmina.

Les jugadores dels Estats Units, va ser la selecció guanyadora del Mundial de Futbol Femení 2015, van guanyar 1,6 milions d’euros, mentre que els futbolistes de la selecció francesa, que van  guanyar el Mundial de Rússia 2018, se’n van repartir més de 30 milions. Hi ha molta diferència entre si.

Marques i empreses contracten esportistes per promocionar els seus productes, en canvi, ben poques marques comercials contacten dones atletes com a imatge: principalment prefereixen estrelles de l’esport masculí.

Redactors juniors

, , ,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és