Tràfic de blanques: la nova esclavitud

17 views

El tràfic de blanques obliga a fer accions a les dones en contra de la seva voluntat i així poder obtenir beneficis

El tràfic de blanques és un negoci il·legal que tracta sobre el tràfic de persones, majoritàriament del gènere femení. Les xarxes d’aquest delicte manipulen a les noies, fan que siguin vulnerables, les amenacen i les obliguen a prostituir-se. En aquest negoci utilitzen a les persones segrestades perquè facin favors sexuals, per a la seva venda, perquè siguin concubines, per al tràfic d’òrgans, per al treball forçat o qualsevol manera d’esclavitud contra la voluntat i el benestar de l’ésser humà.

Un exemple d’un cas de tràfic de blanca va ser el del 20 d’agost de 2020 on van detenir una xarxa de prostitució a Conca, ja que una de les noies del club es va escapar i es va contactar amb la policia posant una denúncia a Palència. Aquesta tenia una situació econòmica molt baixa, i la seva captora en el seu país d’origen la va oferir informació sobre quines anaven a ser les seves condicions “segures” de vida si treballava amb ells a Espanya. Ella va accedir, però quan va arribar va ser sotmesa a explotació sexual, i també en els primers moments va rebre violència psicològica. 

El tràfic de persones és realitzat mundialment, ja que el 94% de la població està afectada ja sigui com a país d’origen, trànsit o destinació. Però els països més afectats són Nigèria, Colòmbia, Venezuela i Romania.

La trata de personas en el mundo, en datos y gráficos

Aquest delicte va créixer al llarg del temps, com un negoci que genera guanys milionaris tant a Espanya com en l’àmbit mundial, amb la qual cosa es converteix en un dels negocis il·lícits més rendibles, només equiparable al tràfic de drogues i d’armes.

La història d’aquest delicte és molt àmplia, però es remunta a la final del segle XIX i a principis del segle XX. En els començaments es comercialitzava amb dones africanes i indígenes com a mà d’obra, servitud i per la prostitució. Abans, aquest acte delictiu s’anomenava tràfic de persones, però a partir de la guerra mundial on segrestaven a dones blanques europees es va anomenar tràfic de blanques.

Per: Gabriela de Jesús, Aya, Lluís Plazas, Daniel Cortés

Redactors juniors

, ,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és