Els 62% dels alumnes de 1r d’ESO de l’institut Vilamajor consumeixen Fake News

7 views

Pels redactors de 1r d’ESO B: Andrea Pérez, Joel Gomez, Aitana Soriano i Júlia Losada

Amb l’enquesta que han realitzat uns alumnes de 1r B han observat que l’alumnat de 1r d’ESO consumeix moltes notícies falses, sobretot per xarxes Socials com Tik Tok

A vegades, existeix una informació falsa que s’emet per xarxes socials. Dos nois i dues noies de 1r d’ESO de l’Institut Vilamajor han decidit investigar en el seu Treball de Síntesi de final de curs, quanta gent ha vist “Fake News”, en quins llocs les han trobat i sobre què tracten.

Segons els resultats que han obtingut, el 62% dels alumnes han vist alguna vegada “Fake News”. D’aquest tant per cent 12 persones les han vist a Instagram, ja que és molt comú veure-les, però no supera la quantitat de Tik Tok, amb un total de 35 persones. Al contrari que Twitter amb 9 persones i 2 a Facebook, però això podría estar relacionat amb l’edat d’aquests joves, ja que tenen moltes altres distraccions, més actuals com Whatsapp, amb 29 persones que han difós missatges falsos. I per últim, les pàgines webs amb un total de 24 persones.

Els temes més trobats han sigut els de la Covid amb 50 persones, la majoria d’informació falsa d’aquest tema ha sigut difosa per Donald Trump com per exemple d’una notícia que va sorgir durant la pandèmia en la qual incitaven a beure un got de llegiu cada dia i eres immune. Un altre dels temes populars són les morts de famosos, amb 33 persones que les han visualitzat, i una altra és la dels Sortejos falsos que circulen per les xarxes socials amb 27 persones que els han vist, però està molt igualat amb un enllaç per aconseguir més emojis de Whatsapp amb un total de 26 nois i noies. Per tant, hem determinat que l’alumnat de l’institut Vilamajor llegeix moltes Fake News, i haurien d’aprendre a detectar-les com tal, per no caure en cap engany.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és