Els vacunas de Covid-19 no tenen un microxip

22 views

Pels alumnes de 1r d’ESO B: Zaynab Samdouni , Marc Vilatimó, Bruno Ferrari i Yaiza Rojo

Malgrat el que vegis a vídeos virals, això és completament fals

No importa la xarxa social que visitis trobaràs coses relacionades amb les vacunes per totes bandes.Podràs veure moltes fotos de persones recentment vacunades o missatges de tranquil·litat reconeixent que algun dels seus familiars es va vacunar.

Però també podràs trobar-te amb tota mena d’informació falsa i que crida a evitar que t’immunitzin, dient que les vacunes són dolentes d’alguna manera. Encara que criden l’atenció alguns vídeos o fotografies en què s’assenyala que les vacunes tenen uns estranys efectes magnètics en el cos.

En molts vídeos que es van fent famosos en els grups de Whatsapp es pot veure a persones vacunades fent proves en les quals es col·loquen un objecte metàl·lic al braç vacunat i es queda enganxat. Els protagonistes d’aquests vídeos posen a l’espatlla tota mena d’objectes: mòbils, culleres i imants.

El catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Granada Àngel Prim ha explicat per què no pot haver-hi un microxip dins de la vacuna: “no existeixen microxips tan petits. Sí que hi ha nano-estructures, que es poden fabricar en un laboratori, centenars de milers de vegades més petites que un mil·límetre, que caben en una agulla, però no són objectes actius. A més a més, en molt rars casos un nano-estructura serà magnètica, ja que estan construïdes amb materials semiconductors que no responen al camp magnètic”.

Amb aquesta informació aportada la població pot estar tranquil perquè s’ha demostrat que en les vacunes contra la COVID-19 no hi ha ni microxips ni components metàl·lics.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és