Les fake news estan portant confusió al món

22 views

Pels alumnes de la redacció de 1r d’ESO B: Mònica Martinez, Josep Romero, Alexandra Lagos, Gerard Barceló i Valentina Ivonne

Els mestres de l’Institut Vilamajor declaren propostes per prevenir les fake news

Una “Fake New” és un tipus de periodisme de propaganda que consisteix de manera d’alliberada a ocultar informació de falsedats difoses a través de mitjans de comunicació. Es diu que els majors de 65 anys són els que més difonen notícies falses a la xarxa, i són 7 vegades més propensos a compartir-les que els joves. De fet, tan sols el 3% dels joves van compartir aquest tipus de notícia en el 2016. Les Fake News es transmeten a través de notícies, premsa escrita, ràdio, televisió i xarxes socials.

Aquestes persones aprofiten les notícies importants per difondre mentides sobre aquest succés. Ken Rotenberg, professor de psicologia la Universitat de Keele, afirma que els estafadors publiquen informació falsa perquè volen guanyar diners, però no sabem encara perquè hi ha gent que cregui aquestes històries quan no obtenen cap benefici a canvi.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és