El masclisme a l’adolescència ha augmentat un 45%

42 views

Joves de fins a 12 anys afirmen haver rebut alguna mena d’abús sexual al llarg de la seva vida


Un de cada tres joves d’entre 15 i 29 anys considera inevitable controlar els horaris de les seves parelles, impedir que vegin a les seves famílies o amistats.

A l’adolescència ja és present la violència masclista. A Espanya, una de cada quatre noies entre 16 i 19 anys que ha tingut parella, en algun moment ha patit violència masclista l’últim any.

La població escolar a partir de 12 anys afirma haver viscut en alguna mesura de situacions de violència sexual (tocaments, assetjament o agressions).

Hi ha gent que diu que hi ha hagut una evolució positiva en el funcionament de les relacions sexuals a adolescents i en els estereotips sobre les dones i el gènere femení respecte a les generacions anteriors. No és cert. O, com a mínim, no és cert majoritàriament. 

Els últims anys la violència masclista entre adolescents ha augmentat un 45%. Un 57,3% de les dones de més de 14 anys han patit agressions. Unes 11.688.411 dones, el 71,2% de les quals són dones d’entre 16 i 24 anys, han patit violència pel fet de ser dona.

EXEMPLES SOBRE LA DESIGUALTAT DE GÈNERE

-En el cas de les pensions, segons dades de 2018, la diferència també és significativa, una pensionista rep una mitjana de 740,2 euros mensuals, mentre que el seu equivalent masculí cobra al voltant de 1.162,3 euros.

– L’ONU estima que més de 80 països, 1 de cada 4 dones són sotmeses a matrimonis forçats, així com 12 milions de nenes.

– Les dones encara no prenen la paraula als mitjans. Només un 28,7%. Aquest és el percentatge de temps que les dones tenen en els informatius de ràdio i televisió.

  • FAKE NEWS

Quan busquem dades sobre violència masclista hem de tenir molt de compte amb les fake news ja que són moltes en ser un tema susceptible.

Aquí us deixem un vídeo sobre la desigualtat: https://www.youtube.com/watch?v=M7d4i_MutjI&t=26s

Per: Arnau.G, Ona.R, Martí.Z, Isaac.M, Helena.R

Redactors juniors

, , , , ,

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és