El pa cremat provoca càncer?

75 views

Pels redactors de 1r d’ESO D: Lucía, Pau, Diae i Paula G

S’han trobat unes quantes notícies sobre el fet que les torrades cremades provoquen càncer. Però, és cert això?

Durant els últims anys s’han trobat, arreu del món, diverses fake news sobre el fet que les torrades de pa cremades provoquen càncer. Aquestes fake news les ha difós una persona anònima escrivint la notícia i enviant-la a les xarxes socials per guanyar diners.

El pa quan el cuines per sobre dels 120 ºC es genera com una pols negra, que és el cremat. Durant aquest procés en el qual es crema, es genera una substància química que es diu acrilamida. Aquesta substància química es forma per la reacció entre aminoàcids i sucres. 

L’Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit (FSA) ha estat fent uns quants estudis per saber si realment aquesta pols que deixa el pa provoca càncer. S’han estat fent experiments amb ratolins, i els resultats diuen que hi ha una petita possibilitat que agafin aquesta malaltia, però encara no s’ha fet cap investigació amb persones per por que agafin la malaltia, ja que no saben com els pot afectar. 

Per tant, no se sap amb certesa si afecta de la mateixa manera als humans i, per això, totes aquestes notícies que afirmen amb tanta seguretat i diuen que els científics ja ho han estudiat amb persones són mentida. A més, aquesta substància pot aparèixer en molts altres aliments com les patates fregides, els cereals, el cafè… si ho cuines a més de 120 ºC, però igual que el pa, no està comprovat.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és