La Terra passarà 15 dies sense Sol

85 views

Pels redactors de 1r d’ESO D: Aitana, Alba i Jan.C.

 Anuncien que la Terra passarà 15 dies sense Sol

L’any 2015 moltes comptes de diverses xarxes socials van fer córrer un rumor sobre la NASA que ens passaríem 15 dies sense Sol! Perquè Venus s’aproparia massa a Júpiter i llavors es provocaria una reacció explosiva del Sol.

Un tècnic de la NASA, anomenat Jared Nelson, ja va explicar en una ocasió que si el planeta patís una apagada total durant aquest temps, les conseqüències podrien ser bastant devastadores. I és que, al no haver-hi la llum del Sol, els vegetals no podrien fer la funció clorofíl·lica.

En només 48 hores les temperatures podrien caure fins als graus centígrads i, en els següents dies, fins als -11 o fins i tot molt menys, depenent de la zona del planeta. Tal com explica Jared Nelson, amb temperatures similars la majoria de les espècies de plantes moririen.

Igualment, la mortalitat humana també seria molt elevada a les zones més deprimides de la planeta, especialment en aquelles que no estan acostumades ni preparades per a les baixes temperatures. Finalment, això no podria ser perquè el Sol és l’estrella que ens dóna llum i calor per sobreviure.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és