La vacuna té un imant?

54 views

Pels redactors de 1r d’ESO E: Lucia, Àlex, Gael i Leire

Les xarxes socials s’omplen de mentides sobre les vacunes contra la covid-19

Un dels últims rumors d’Espanya, que ha estat difós per la diputada de Vox, Alícia Verònica Rubio, diu que la vacuna covid-19 porta un xip per controlar-te. A les xarxes socials (tiktok, Instagram, entre d’altres), diuen que les forquilles s’enganxen al lloc on t’han posat vacuna. Aquest tipus de rumor està fet per crear inseguretat a la gent i perquè no se la posi. 

Les vacunes contenen trossos minúsculs de l’organisme causant de la malaltia. Així mateix, contenen altres ingredients per mantenir la seguretat i l’eficàcia de la vacuna. Aquests últims s’inclouen en la majoria de les vacunes i s’han utilitzat durant molt de temps, en milers de milions de dosis de vacunes. 

És impossible que vacunar-se contra la COVID-19 et doni poders magnètics, ja que aquesta vacuna no conte cap material magnètic ni cap metall com el níquel, el liti, així com tampoc porta cap article de microelectrònica.

A Espanya hi ha vacunats un 21,9% de 47.344.649 habitants, això vol a dir que menys de la meitat d’Espanya està vacunada, en aquests moments estan, vacuna’n a la gent que té entre 45 – 49. 

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és