La gent i el 8M

/
39 views

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és el 8M i bàsicament es va crear per defensar els drets i les igualtats de les dones. Tot i això hi ha gent que es queixa del moviment argumentant que ja hi ha molts dies per reivindicar-ho, que un dia internacional no canviarà res o que si li donen tanta importància al dia de la dona perquè no al de l’home.

Nosaltres estem a favor que hi hagi moviments, per dir una cosa important, però creiem que per un dia que es faci, no canviarà l’opinió de les persones, només és per fer visibilització sobre el dia de la dona. Malgrat que encara es facin moviments, segueix sent el mateix. Però per altra banda, per molt que només sigui 1 dia, està molt ben pensat.

Molta gent està cansada d’escoltar “8M”, perquè diuen que se’n parla d’això a tot arreu. És clar que aquest “tot arreu” és per exemple a les notícies quan es parla d’alguns casos on homes han matat dones pel carrer. Tot i que ja es parla molt de violacions, agressions… només es donen a conèixer un petit percentatge del qual passa, ja que els casos són molts.

Molta gent pensa que el dia de l’home (19 de novembre), no es fan tants moviments en comparació com el de les dones i això és perquè no cal. La violència cap als homes no és tan abundant com per fer manifestacions.

En conclusió els moviments feministes a favor de la dona són una bona forma de visibilitzar la discriminació que pot haver-hi cap a qualsevol dona.

Per Julen, Dani i Claudia

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El