La importància de la dona

/
73 views

Durant els darrers anys, el gènere femení ha sigut tractat amb inferioritat envers al gènere masculí, ja que vivim en una societat patriarcal des de fa milers d’anys. Per això s’ha dedicat un dia especial a les dones.

El 8 de març, es celebra el día internacional de la “Dona Treballadora”.

És un dia aprofitat tradicionalment per a reivindicar el feminisme denunciant el sexisme.

Aquest dia commemora la lluita de les dones en la seva reivindicació de la igualtat amb els homes. S’hauria de reconeixer a la dona per tot l’esforç que ella també fa, amb la mateixa constància que l’home i no només en un dia en concret. 

Des del nostre punt de vista, aquest dia és un dels més importants de l’any, ja que estem parlant d’un tema d’igualtat de gènere. Per això està bé que hi hagi un dia cap a elles, per poder expressar-se millor. Gràcies a aquest dia,  hi ha més visibilitat sobre el masclisme, ja que és mitja per molts medis de comunicació i la gent està molt més conscienciada d’això.

Tot i així, hi han alguns riscos d’aquestes manifestacions. La gent mostra interès alhora de celebrar-ho quan arriba el dia. Però, després segueixen sense respectar ninguna d’aquestes coses. Pot passar que al final això és converteix en un espectacles per les persones. El que hem de fer és, desde que som petits inculcar el valor de la igualtat. D’aquesta manera, podem aconseguir una equivalència entre tots i de totes.

En conclusió, està bé que hi hagi el dia de la dona no hauria de ser una finalitat en si, si no que s’hauria de reivindicar. No creieu que seria fantàstic viure en un món en què la societat es respectés uns dels altres i no hi hagués res de política, racisme i masclisme. Seria increïble! Hem de fer tot el possible per poder acabar amb aquesta situació el més aviat possible.

Ànims a totes aquelles dones que cada dia lluiten per poder tenir els mateixos drets que els homes.

Redactors juniors

El més recent

Pèrdua de temps?

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim” (Marcos Fernàndez Torres) El

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és