Pèrdua de temps?

/
76 views

“Més respecte cap a les dones; però crec que ja el tenim”
(Marcos Fernàndez Torres)

El 7 de juny comença el treball de síntesi a l’institut Vilamajor, tractarem de la igualtat de gènere a base d’articles i documentals.

Però, és realment una activitat aprofitable? No sembla que tingui una intenció darrere, podríem fer una activitat més concreta, i potser no veure tantes pel·lícules, i les explicacions al zoom són excessivament breus. Hem de pensar que el tema que estem tractant és molt delicat, i transmetre-ho amb articles és molt complex i difícil a la vegada. 

Per tant, si l’alumnat veu la tasca aburrida, no li requerirà cap tipus d’interès. Tot i que aquest projecte podria tenir més utilitat si estigués plantejat d’una altra manera.

Els articles ja són repetitius i provar una altra manera d’expressar-nos podria resultar una gran ajuda. Un gran exemple seria poder veure la realitat tal com és i tindre l’oportunitat de conèixer una dona que hagi viscut una situació masclista.

En conclusió, com un dels nostres integrants ens ha fet saber “que estem treballant feminisme o RED”? Opinem que estem fent les dues coses però sembla que estiguem estenent més el nostre coneixement en RED que no els nostres valors sobre el feminisme.

És a dir, realment les activitats són el problema? És tan simple com entendre que els alumnes no estan interessats pel tema; i que per molts articles, murals, xerrades… al  final, el que compta és l’actitud i respecte fora l’institut; que ens fa aprendre els mateixos valors del que ens envolta. En canvi, nosaltres optem per una nota que avalua el que realment volen sentir els mestres.

Redactors juniors

El més recent

La gent i el 8M

Actualment a la societat hi ha un Dia Internacional de la Dona treballadora. Aquest dia és