El festival d’Eurovisió torna amb més força que mai

Per: Júlia Losada, Laia Font, Marc Zabala, Sofia Torres, Victor Gil

El festival d’Eurovisió és un concurs musical televisiu que té lloc anualment, des de la seva creació l’any 1956, i que està produït per la Unió Europea de Ràdio i Televisió, a través dels ens públics de televisió que hi actuen com a membres actius d’aquesta organització.

Els països que hi van no acostumen a variar, normalment hi actuen: Suècia, Itàlia, Espanya, Països Baixos, Regne Unit, França, Polonia, Noruega, Albania i Austria, entre d’altres, que aquests acostumen a ser els preferits. Però la pregunta de molta gent és: qui anirà a Eurovisió representant al país? Per anar al concurs, cal cantar davant del jurat, i el jurat de cada país decidira qui va a representant-lo, el qual haurà de preparar-se molt bé la seva cançó per així guanyar el concurs. Un cop allà, quan actuïn, el públic decidirà qui passa la ronda, i a qui desqualifiquen, ja que ells votaran. Els participants que han estat seleccionats cantaran a una ciutat italiana, concretament Turín. 

Aquest any, com a representant d’Espanya, anirà al concurs Chanel, amb la cançó de ‘SloMo’. Aquesta noia va començar a cantar als 16 anys, per convertir-se en una gran artista, i ara, amb 31 anys ha complert un dels seus somnis, i anirà a representar al país. Aquesta noia, a l’hora d’escollir el guanyador que representava el país, va tenir un conflicte amb la seva rival, la Rigoberta Bandini, ja que el públic va votar la cançó de la Rigoberta, però el jurat va votar la de la Chanel. 

El dissabte 14 es va realitzar el concurs, i tothom es va emportar una sorpresa: la Chanel li va donar a Espanya el tercer premi, darrere d’Ucraïna i del Regne Unit. Cosa que va sorprendre molt a la gent, ja que normalment Espanya no queda en gaire bona posició.