/

Ibai Llanos, conegut pel seu humor

Per: Martina Bellvehí, Pau Casanovas i Pol Garuz

Ibai Llanos Garatea, comentarista basc, streamer, youtuber i presentador d’esports virtuals espanyol, compta amb més de 10 milions de seguidors a les seves plataformes, fet que el col·loca al setè lloc global dels canals amb més visualitzacions. Ibai és sobretot conegut per el seu humor i la seva manera de ser, gràcies a això s’ha pogut permès molts luxes. Si no hagués estat pel seu èxit al 2014, ara no seria una de les grans estrelles d’Espanya.

Ibai Llanos, nascut a Bilbao el 26 de març de 1995, va començar sense saber que arribaria tan lluny. Ell va començar amb l’entrada a LVP (Lliga de Videojocs Professional) de la mà del seu company i amic Ander.  A partir del dia on va publicar el seu primer video, empreses i agències van començar a trucar. Sent cada vegada més reconegut per el públic, Ibai en menys de cinc anys a aconseguit guanyar milions jugant a videojocs i gaudint del que li agradava.

El 2015 va ser el seu any estrella, on va començar la seva carrera professional com a locutor, en què fins i tot va fer el salt a la ràdio tradicional a través de l’emissora autonòmica Onda Vasca, per narrar partits de futbol. Gràcies a aquest gran pas, els següents 12 anys va guanyar diversos premis del món del streaming.

Va guanyar 4 premis d’or per ‘el millor caster’ entre el 2015 i el 2018, dos Sports Awards per l’e-streamer de l’any al 2020 i 2021 i quatre premis Esland el 2022 per ser el millor streamer. Però a la pandèmia, al confinament, és quan Ibai Llanos comença a fer-se famós i fins i tot viral. Més aviat va ser amb un vídeo en què ajuda els estudiants de la selectivitat del 2019.  

A l’esdeveniment de la nit de Cap d’Any molts pares van poder conèixer l’estrella del streaming, tot perquè va transmetre per Twitch les campanades de cap d’any i molts fills ho van voler veure amb els seus pares. Durant l’any, l’Ibai va continuar fent-se més famós, va començar a sortir a notícies, portades de revistes i fins i tot programes de televisió. A part, Ibai va anar al comiat de Messi a casa seva gràcies a un dels seus millors amics, Kun Agüero.